Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-29@11:29:49 GMT

فواید و مضرات تخم مرغ را بشناسید

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۳۴۵۵۷

فواید و مضرات تخم مرغ را بشناسید

رکنا: باورهای غلط اما رایج درباره فواید و مضرات تخم مرغ را بشناسید.

بعضی افراد از ترس چاق شدن، زرده ی تخم مرغ را نمی خورند. زرده حاوی مقادیر زیادی پروتئین و دیگر عناصر مفیدی مثل ویتامین D است که در جذب کلسیم نقش دارد. زرده همچنین حاوی ماده ی کولین است که عملکرد مناسب کبد را تضمین می کند و ماده ی لوتین موجود در آن هم برای چشم ها مفید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 برای پخت تخم مرغ روش های مختلف و زیادی وجود دارد، از آبپز کردن و سرخ کردن گرفته تا سوخاری کردن و غیره. در عین حال، باورهای غلط زیادی در مورد فواید و مضرات تخم مرغ وجود دارد. بعضی افراد معتقدند به دلیل کلسترول بالایی که تخم مرغ دارد، باید از خوردن آن خودداری کرد. بعضی ها هم فکر می کنند هر چه زرده ی تخم مرغ پر رنگ تر باشد بهتر است. در این مطلب می خواهیم تمام تصورات اشتباهی که درباره ی این ماده ی غذایی وجود دارد را بررسی کنیم و به علت اشتباه بودن آن ها بپردازیم.

۱- کسانی که کلسترول بالایی دارند نباید تخم مرغ بخورند

تا مدت ها به کسانی که کلسترول بالایی داشتند توصیه می شد بعضی مواد غذایی که باعث افزایش کلسترول می شوند را از رژیم غذایی خود حذف کنند. تخم مرغ در صدر فهرست این مواد غذایی ممنوعه بود. درست است که چربی و کلسترول زرده ی تخم مرغ بیشتر از سفیده ی آن است، اما همه ی انواع چربی مضر نیستند و کلسترول های به اصطلاح مفید همیشه باعث افزایش کلسترول های مضر خون نمی شوند.

البته فکر خوبی نیست که هر روز برای صبحانه سه عدد تخم مرغ بخورید، اما خوردن روزانه یک عدد تخم مرغ ضرری ندارد. افراد مبتلا به دیابت و بیماری های قلبی-عروقی باید بیشتر مراقب باشند و در هفته حداکثر سه عدد تخم مرغ بخورند.

۲- اگر می خواهید وزن کم کنید، نباید زرده ی تخم مرغ را بخورید

بعضی افراد از ترس چاق شدن، زرده ی تخم مرغ را نمی خورند. زرده حاوی مقادیر زیادی پروتئین و دیگر عناصر مفیدی مثل ویتامین D است که در جذب کلسیم نقش دارد. زرده همچنین حاوی ماده ی کولین است که عملکرد مناسب کبد را تضمین می کند و ماده ی لوتین موجود در آن هم برای چشم ها مفید است.

سفیده اما هیچ کدام از این عناصر را ندارد. به ادعای دانشمندان، کسانی که به دنبال یک رژیم غذایی سالم هستند، می توانند مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ را در برنامه ی غذایی خود بگنجانند. آزمایشات علمی اثبات کرده است، خوردن یک عدد تخم مرغ برای صبحانه، مقدار غذایی که در ساعات بعدی روز می خورید را کاهش می دهد و بنابراین، میزان کالری دریافتی تان را هم کم می کند.

۳- تخم مرغ خام سالم تر از تخم مرغ پخته است

بعضی افراد برای رشد عضلات، تقویت صدا یا کاهش اسید معده، تخم مرغ خام می خورند. ریسک ابتلا به بیماری سالمونلا از طریق مصرف تخم مرغ خام بسیار پایین است چون از هر ۳۰ هزار تخم مرغ معولاً فقط یکی آلوده به این باکتری است. اما در مورد فواید تخم مرغ خام تا حدودی اغراق شده. میزان جذب سفیده ی تخم مرغ خام کمتر از پخته شده ی آن است و بیوتین (ویتامین B7) موجود در آن، در حالت خام جذب بدن نمی شود.

از طرفی، حرارتی که تخم مرغ هنگام پخت در معرض آن قرار می گیرد، بعضی از عناصر مفید آن مثل پتاسیم، فسفر و ویتامین های A و B5 را از بین می برد. خوردن تخم مرغ خام توصیه نمی شود، اما اگر به آن نیاز دارید، تخم مرغ هایی را انتخاب کنید که بدانید با تدابیری سالمونلای آن ها از بین رفته است.

۴- تخم مرغ ها فقط سفید و قهوه ای هستند

مرغ ها تخم های مختلفی دارند، اما ما معمولاً دو نوع سفید و قهوه ای رنگ آن ها را می بینیم. رنگ پوسته ی تخم مرغ به نژاد مرغ بستگی دارد: مرغ های لگورن تخم سفید و مرغ های رود آیلند تخم قهوه ای رنگ می گذارند. بعضی از نژادهای مرغ (مثل آراکانا، آمرکانا و غیره) تخم های آبی یا سبز رنگ می گذارند.

رنگ تخم مرغ ها به رنگدانه ی بدن مرغ ها بستگی دارد: پروتوپورفیرین پوسته ی تخم مرغ را قهوه ای و بیلیوردین آن را آبی و سبز می کند. رژیم غذایی مرغ ها هم تأثیر گذار است: اگر مرغ ها به قدر کافی اسیدهای آمینه دریافت نکنند، پوست تخم شان کمرنگ می شود. البته این مسأله تأثیری روی کیفیت تخم ها ندارد.

۵- تخم مرغ های قهوه ای بهتر از تخم مرغ های سفید هستند

ما اغلب می شنویم که محصولات قهوه ای رنگ بهتر از محصولات سفید رنگ هستند (مثل نان یا شکر قهوه ای). اما این مسأله در مورد تخم مرغ صدق نمی کند. تحقیقات نشان داده تخم مرغ های قهوه ای تقریباً مانند تخم مرغ های سفید رنگ هستند.

اما عوامل دیگری هم در بیشتر شدن فواید تخم مرغ تأثیر دارد. برای مثال، مرغ هایی که مدت زیادی را در آتاب می گذرانند، تخم آن ها سه تا چهار برابر بیشتر ویتامین D دارد. مرغ هایی هم که رژیم غذایی آن ها سرشار از امگا ۳ است، تخم آن ها امگا ۳ بیشتری دارد.

۶- مرغ های غیر قفسی تخم های بهتری دارند

تخم مرغ های غیر قفسی (مرغ هایی که در فضاهای بسته و کنترل شده مثل مرغداری یا درون قفس رشد نمی کنند، بلکه در زمین ها و مراتع رها هستند و خود از مواد موجود در طبیعت تغذیه می کنند) گرچه ویتامین A، E، D و امگا ۳ بیشتری دارند، اما به انواع بیماری ها مبتلا هستند و بیشتر از مرغ های قفسی صدمه می بینند. برای مثال، در کشور بریتانیا، نرخ مرگ و میر مرغ های غیر قفسی تا قبل از رسیدن به مرحله ی تخم گذاری، بیشتر از مرغ های قفسی است.

۷- رنگ زرده نشان دهنده ی کیفیت تخم مرغ است

این جمله در نگاه اول منطقی به نظر می رسد. اما حقیقت آن است که رنگ زرده به رژیم غذایی مرغ بستگی دارد. هر چه رژیم غذایی مرغ ها کاروتنوئید بیشتری داشته باشد، زرده ی تخم آن ها پررنگ تر می شود. اینکه مرغ ها در مراتع چرا می کنند یا در قفس نگهداری می شوند، تأثیری در رنگ زرده ندارد.

ذرت، یونجه، گزنه ی دوپایه و بعضی از دیگر گیاهان، زرده را پررنگ تر می کنند. اگر مرغ بیشتر در قفس نگهداری شود، رنگ زرده ی تخم آن را می توان با افزودنی های غذایی ای مثل کانتاگزانتین تغییر داد. اما تمامی این موارد فقط روی رنگ زرده تأثیر می گذارند (خریداران معمولاً تخم مرغ هایی را ترجیح می دهند که زرده ی پررنگی دارند). کم رنگ بودن زرده به معنای پایین بودن کیفیت یا فاسد بودن تخم مرغ نیست.

۸- زنان باردار نباید تخم مرغ بخورند

بعضی ها فکر می کنند زنان باردار اگر تخم مرغ بخورند، فرزندشان درآینده دچار آلرژی می شود. اما این تصور اشتباه است. تخم مرغ منبع غنی پروتئین، ویتامین، مواد معدنی و اسیدهای آمینه است. بنابراین به مادران آینده توصیه می شود که در کنار مواد غذایی ای مثل میوه های توت مانند (توت فرنگی، تمشک و غیره)، ماهی، انواع لوبیا و حبوبات، تخم مرغ هم مصرف کنند. فقط باید از خوردن تخم مرغ خام یا نیمه پخته پرهیز شود.

۹- کودکان کمتر از یک سال نباید تخم مرغ بخورند

دو درصد از کودکان به تخم مرغ آلرژی دارند. بعد از هفت ماهگی می توانید به کودک تان مواد غذایی پروتئینی بدهید. این کار را می توانید با دو قاشق چایخوری از این مواد غذایی شروع کنید. مواد غذایی را یک به یک به رژیم غذایی کودک تان اضافه کنید و به واکنش او دقت داشته باشید. اگر در عرض چهار روز، واکنش آلرژیکی رخ نداد، یعنی مشکلی وجود ندارد. در غیر اینصورت، به متخصص اطفال مراجعه کنید.

۱۰- تخم مرغ های بارور شده فایده ی بیشتری دارند

مرغ ها می توانند بدون جفتگیری با خروس ها، تخم بگذارند. اما چنین تخم مرغ هایی تبدیل به مرغ نمی شوند. بعضی ها معتقدند فایده ی تخم مرغ های بارور نشده کمتر از تخم مرغ های بارور شده است. اما هیچ تفاوت قابل توجهی بین آن ها وجود ندارد. تازگی تخم مرغ است که اهمیت دارد.

۱۱- تخم مرغ را در خانه هم می توانیم پاستوریزه کنیم

درست است که تخم مرغ ها را با استفاده از حرارت پاستوریزه می کنند، اما این فرآیند پیچیده تر از صرفاً گذاشتن آن ها در آب در حال جوش است. برای پاستوریزه کردن تخم مرغ ها از تجهیزات خاصی استفاده می شود که قابل استفاده در خانه نیستند.

۱۲- شستن و گذاشتن تخم مرغ ها در یخچال کار اشتباهی است

این مسأله به این بستگی دارد که در چه کشوری زندگی می کنید. در بعضی کشورها، مردم ترجیح می دهند که تخم مرغ را در یخچال نگه ندارند و در یک اتاق بگذارند. اما در بعضی دیگر از کشورها مثل آمریکا، ژاپن، استرالیا و کشورهای اسکاندیناوی برای جلوگیری از ابتلا به سالمونلا، تخم مرغ ها باید شسته شوند.

تخم مرغ بعد از شسته شدن، لایه ی محافظ طبیعی خود را از دست می دهد. برای حفظ تازگی تخم مرغ و جلوگیری از ابتلا به بیماری، باید آن را در یخچال نگهداری کرد. این روش کمک می کند عمر مفید تخم مرغ تقریباً به اندازه ی نصف افزایش پیدا کند. در کشورهای اروپایی، شستن تخم مرغ ممنوع است تا لایه ی محافظ طبیعی آن از بین نرود. در این کشورها، برای جلوگیری از ابتلا به سالمونلا، مرغ ها را واکسینه می کنند.

۱۳- درِ یخچال بهترین جا برای نگهداری تخم مرغ است

تقریباً همه ی یخچال ها روی درِ خود جای مخصوصی برای تخم مرغ دارند. اما توصیه می شود که تخم مرغ ها را در آنجا نگه ندارید. بهترین مکان برای نگهداری تخم مرغ جایی است که دمای ثابتی داشته باشد. در حالی که درِ یخچال، گرم ترین قسمت آن بوده و دمای آن دائماً در حال تغییر است. بهترین جا برای نگهداری از تخم مرغ، طبقه ی وسط یخچال است.

۱۴- طرز پخت تخم مرغ، هیچ تأثیری روی قابلیت هضم مواد مغذی آن ندارد

برای برخوردار شدن از مواد مغذی تخم مرغ، صرف خوردن آن کافی نیست، بلکه تخم مرغ باید درست هم پخته شود. تخم مرغ هم‎زده ای که در فر با دمای ۳۵۵ درجه ی فارنهایت پخته می شود، ظرف ۴۰ دقیقه حدود ۴۵ درصد از ویتامین D خود را از دست می دهد. سرخ و آبپز کردن تخم مرغ، حدود ۹۰ درصد از ویتامین D آن را حفظ می کند. قبل از پخت و پز با تخم مرغ، این نکات را در نظر داشته باشید.

۱۵- سفیده ی تخم مرغ به رفع چین و چروک کمک می کند

ماسک خانگی سفیده ی تخم مرغ این روزها طرفداران زیادی پیدا کرده. این ماسک پوست را لطیف تر کرده و به رفع چین و چروک ها کمک می کند. اما این اتفاق چطور می افتد؟ با تبخیر آب از سطح پوست، سفیده ی تخم مرغ یک لایه ی نازک روی پوست ایجاد می کند که با آب به راحتی شسته می شود.

تخم مرغ حاوی پروتئین، ویتامین های E و B و بیوتین است. کمبود این مواد باعث تضعیف موها و ناخن های ما می شود. مصرف تخم مرغ به حفظ سلامت اعضای بدن کمک می کند.

۱۶- تخم بلدرچین از تخم مرغ مفیدتر است

تخم بلدرچین در مقایسه با تخم مرغ، پروتئین، ویتامین و عناصر مفید بیشتری دارد، اما تفاوت قابل توجهی بین آن ها وجود ندارد. برای اینکه تأثیر این اندک تفاوت را ببینید، باید به طور منظم مقدار زیادی تخم بلدرچین بخورید. بلدرچین ها هم به سالمونلا مبتلا می شوند، بنابراین توصیه می شود که تخم آن ها را خام نخورید.

منبع: رکنا

کلیدواژه: ابتلا به بیماری بیماری های قلبی عروقی مواد تخم مرغ بیماری عکس فیلم ایران زمین قتل جسد فوت جوان دختر خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۳۴۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قند پنهان در کدام یک از مواد غذایی وجود دارد؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، در مبحث کاهش وزن، توجه به مصرف قند نکته بسیار مهمی است. بدیهی است که مصرف خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های شیرین می‌تواند تلاش‌ شما در امر کاهش وزن را بی‌ثمر کند؛ اما مسئله قابل توجه‌تر این است که شما با مراعاتِ هرچه‌تمام خوراکی‌هایی را به طور روزمره می‌خورید که در ظاهر شیرین نیستند ولی حاوی مقادیری قند پنهان هستند. تدوام در مصرف این قندها، بدون اینکه متوجه شوید، می‌تواند منجر به تجمع چربی در بدن و مانع از کاهش وزن شود.

بیشتر بخوانید: راهکارهایی برای پایین آوردن قند خون خطرات قندهای پنهان

۱. افزایش وزن: بر اساس شواهد علمی، مصرف زیاد قندهای افزوده با افزایش وزن و خطر چاقی مرتبط است. قندهای افزوده‌شده بدون تأمین مواد مغذی ضروری، منجر به دریافت کالری اضافی و درنهایت افزایش وزن و سایر مشکلات می‌شوند.

۲. افزایش قند خون: قندهای پنهان می‌توانند باعث افزایش سریع سطح قند خون و در ادامه سبب افت شدید آن شوند و هم‌چنین احساس خستگی، گرسنگی و تمایل به خوردن بیشتر غذاهای شیرین را در شما ایجاد کنند. این اثر مخرب می‌تواند متابولیسم را مختل کند و مانع کاهش وزن شود.

کدام گروه از مواد غذایی حاوی قند پنهان هستند؟

۱. موادغذایی فرآوری‌شده: بسیاری از موادغذایی فرآوری‌شده، از جمله چیپس، پفک، سس‌ها و طعم‌دهنده‌های مصنوعی حاوی قندهای افزوده‌شده برای افزایش طعم و ماندگاری هستند.

۲. لبنیات کم چرب: یکی از انواع لبنیات که دارای قند پنهان است، ماست کم‌چرب است و در هر ۲۲۶ گرم از ماست کم‌چرب، حدود ۱۷ تا ۳۳ گرم قند افزوده وجود دارد؛ که این مقدار با میزان قند موجود در یک بسته شکلات یکسان است. علاوه بر ماست، شیر کم‌چرب نیز به عنوان یک ماده غذایی حاوی قند پنهان محسوب می‌شود.

۳. نوشیدنی‌های شیرین: نوشابه‌ها، آبمیوه‌ها، نوشیدنی‌های ورزشی و حتی برخی از آب‌های طعم دار به ظاهر سالم مملو از قندهای پنهان هستند. این نوشیدنی‌های شیرین دارای کالری بالایی هستند و عملاً هیچ فایده‌ای برای سلامت ما ندارند و به طور قابل توجهی باعث افزایش وزن می‌شوند.

۴. تنقلات بسته‌بندی‌شده: گرانولابار، ماست‌های طعم‌دار و اغلب خوراکی‌های صنعتی که به عنوان تنقلات سالم به بازار عرضه می‌شوند، اغلب حاوی مقادیر زیادی قند افزوده هستند. برای کاهش آسیب‌های احتمالی، سعی کنید به دنبال جایگزین‌های سالم‌تر بدون قند افزوده باشید یا مواد غذایی کامل مانند میوه‌ها، آجیل‌ها یا میان‌وعده‌های خانگی را انتخاب کنید.

۵. غلات

عناوین «غلات کامل» یا «غنی‌شده با ویتامین‌ها و مواد معدنی» روی محصولات غلات حتماً به این معنی نیست که درون آن محصول قند افزوده وجود ندارد. سعی کنید غلاتی را انتخاب کنید که در هر وعده حاوی ۱۰ تا ۱۲ گرم یا کمتر قند هستند.

راهکارهایی برای شناسایی و حذف قندهای پنهان

۱. سعی کنید در هنگام خرید مواد غذایی، برچسب مواد تشکیل‌دهنده خوراکی‌ها را با دقت بخوانید و مواردی که حاوی قندهای پنهان مانند فروکتوز، مالتوز، دکستروز، ساکارز، گلوکز یا هر کلمه‌ای که به "-ose" ختم می‌شود را حذف کنید.

۲. روی مواد غذایی مغذی مانند میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین‌های بدون چربی و غلات کامل تمرکز کنید. اینها قندهای طبیعی را همراه با فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی مفید برای بدن فراهم می‌کنند و به‌طور کل گزینه‌های سالم‌تری هستند که و به کاهش وزن و سلامت کلی کمک می‌کنند.

۳. آماده کردن وعده‌های غذایی در خانه به شما امکان کنترل مواد تشکیل‌دهنده غذا را می‌دهد و شما را قادر می‌سازد قندهای پنهان را کاهش دهید. به جای قندهای تصفیه‌شده از شیرین‌کننده‌های طبیعی مانند میوه‌ها، ادویه‌جات و مقدار کمی عسل یا شربت افرا استفاده کنید.

۴. فریب محصولاتی که برچسب "کم‌چرب" یا "کم‌کالری" دارند را نخورید. این محصولات در عوضِ کم‌چرب بودن ممکن است حاوی قندهای پنهان برای جبران طعمِ ازدست‌رفته باشند.

منبع: خبرآنلاین

انتهای پیام/

کد خبر: 1228662 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • آیا خوردن جوش شیرین خطرناک است؟
  • روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی
  • قند پنهان در کدام یک از مواد غذایی وجود دارد؟
  • رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟
  • علائم آلرژی فصلی را بشناسید + موادغذایی آلژی‌زاراهکار درمان خانگی
  • دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید
  • فواید و مضرات روغن حیوانی
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • ویدیو/ دستاوردهای هوافضای کشور در ۱۴۰۲ را بشناسید
  • ۶ علامت مهم حمله قبلی را بشناسید